kop

kop

dinsdag 3 september 2013

Overkapping

Zondag was het 8 jaar geleden dat we dit huis hebben gekocht. Toen we het huis kochten stond er voor de kleine garage (nu onze slaapkamer ... uh oh nee ... mijn "winkeltje") een groot rood stalen frame. De vorige bewoners wilden hier een carport van maken. Wij hadden echter andere plannen met het frame. Onze droom was een gezellige overkapping waar we lekker knus konden zitten.
Tijdens onze eerste grote "verbouwing" van de tuin, het jaar daarop, hebben we het frame met een grote hijskraan (handig als je zwagers een boerderij hebben!) verplaatst. Bestrating eronder en ervoor en een dak van hout. Leuk idee maar natuurlijk niet waterdicht. Droom was wel om er ooit meer van te maken. Maar doordat er nogal veel verbouwingen in huis volgden verdween dit naar de achtergrond. Je kunt nu eenmaal niet alles (qua tijd en geld)!
In juni hebben we dit project eindelijk aangepakt. Nieuw waterdicht dak erop, het frame zwart gemaakt en het hout van het dak gebruikt voor het dichtmaken van de achterkant en de punten. Dit is het resultaat!Het is een heerlijk plekje. Helemaal waterdicht! Dus we kunnen de kussens lekker laten liggen. En ook alle andere spulletjes kunnen er mooi blijven staan. Jarenlang was blauw mijn favoriete woonkleur. Dus lag er nog veel blauw op zolder, in de kelder en in het tuinhuisje. Nu heeft dat eindelijk weer een plekje. 

Nog even een klein doorkijkje naar onze groente- en fruittuin.


Genieten jullie ook zo van het mooie weer?

Groetjes van Aleta