kop

kop

dinsdag 25 februari 2014

De eerste maand

Het is niet mijn bedoeling om jullie steeds "lastig te vallen" over mijn winkel. Maar ik kan er niet omheen om er zo nu en dan even over te posten. Het grootste gedeelte van mijn wakkere leven breng ik nu in de winkel door. Dus ben ik in de winkel ook vaker in de gelegenheid om even een foto te schieten.
 Ik ben nu een maand open en ik moet zeggen ... ik geniet! Ik geniet van ieder moment. Ja, het is druk. Maar de energie die het geeft, is zo heerlijk.
Ik geniet van mijn werkplaats daar. Ik heb alle ruimte om mijn eigen kasten en die ik in opdracht heb onder handen te nemen.
Ik geniet van de winkel zelf. Het is zo mooi om je eigen meubeltjes daar te zien staan.  Ze komen zoveel mooier uit dan in mijn "winkeltje" aan huis.
Ik geniet van de woonaccessoires die we helemaal zelf en naar eigen smaak hebben uitgezocht. Als ik zou willen, kan ik de hele dag wel bezig zijn om met spulletjes te schuiven.
Maar nog het meest geniet ik van de leuke en positieve reacties van klanten die langskomen.
Een groot compliment kreeg ik afgelopen zaterdag nog: "Deze winkel inspireert". Dat is toch super leuk om te horen?

De steigerhouten deuren geven toegang tot mijn werkplaats. We kunnen ze afsluiten als ik daar aan het schuren ben. Maar meestal staan ze een beetje open zodat klanten ook even een "kijkje in de keuken" kunnen nemen!


De lampen die we hebben, zijn een mix tussen oud en nieuw. Nieuwe hanglampen en kapjes. Maar oude lampvoeten in een nieuw kleurtje.


Gewoon even wat sfeerplaatjes!
Sfeervolle kaarsen, kandelaars en waxinelicht houders horen er natuurlijk ook bij.En met de stoere potten en schalen ben ik ook zo blij. Ik moet me iedere keer inhouden om ze niet mee naar huis te nemen hi hi.Deze schaal zou namelijk ook erg mooi op mijn keukentafel staan. Vinden jullie niet?


Maar ik leer me al een beetje beheersen. Ik probeer de spulletjes keurig in mijn winkel te laten staan!

Deze week zag ik dat ik al weer een jaar een blog heb! Wat is er veel gebeurd dit jaar. Ik had het niet verwacht, maar een leven zonder bloggen kan ik me bijna niet meer voorstellen. Ik vind het heerlijk om jullie woonbelevenissen te volgen. Maar ook geniet ik van de fijne reacties die ik krijg op mijn eigen blog. Ik hoop nog lang door te gaan!

Groetjes van Aleta

woensdag 12 februari 2014

Turf en meer

Een hele tijd terug ben ik met mijn zus naar de rommelmarkt in Bakkeveen geweest. Over een aantal van mijn aankopen heb ik in november een post geplaatst. Met de belofte dat ik de rest later zou laten zien. Het is inmiddels een aantal maanden later, maar hier dan eindelijk nog een paar foto's van mijn bijzondere aankoop.

Volgens de meneer waar ik de aankoop deed is het een bak waar vroeger turf in werd gedroogd. Of het echt waar is weet ik niet, maar ik vind het in ieder geval een erg mooi en uniek exemplaar.


Mijn post is korter dan jullie van me gewend zijn maar ik heb het "nogal" druk met mijn "dubbelleven"! Maar het leek me een goede tussenweg. Wel iets kortere posten, maar toch regelmatig even van me laten horen!

Groetjes Aleta