kop

kop

dinsdag 11 maart 2014

Better let dan net

Better let dan net! Dat is Fries voor beter laat dan nooit. Ik zie al weken mooie voorjaarsplaatjes voorbijkomen. En ik weet het, ik kom er weer een beetje achteraan... Maar ik liep dit weekend met mijn fototoestel rond en kon het niet laten om een paar foto's te maken van de hyacinten die ik vorige week heb gekocht (ja ... toen pas!).

Ze staan in mooie stoere betonnen schaaltjes waar ik helemaal verliefd op ben. Een beetje mos erbij en klaar is Kees. Meer is er toch niet nodig?






Zo vind ik de hyacinten op z`n mooist. Stiekem om het hoekje kijkend. En ook al kies ik meestal voor witte bloemen, een blauwe hyacint is toch wel heel erg mooi.


Maar ook nog even een witte natuurlijk! Ook in een mooie verweerde pot. Ik kan hier zo van genieten.


Morgen is mijn dochter jarig. Veertien wordt ze al weer! En toch herinner ik me deze avond, veertien jaar geleden, nog als de dag van gisteren. Het is net alsof ik even omgekeken heb en dat ze zomaar ineens veertien is. De tijd glipt zo tussen je vingers door. Dit soort melancholische gedachten heb ik niet altijd hoor hi hi. Maar op dit soort momenten kan het je soms overvallen.
Morgen lekker een dagje vrij genomen van alles en maar lekker met haar meegenieten van een voor haar toch nog steeds feestelijke dag (dat wordt wel anders als je ouder wordt hi hi). En hopen dat we misschien buiten kunnen zitten!

Groetjes van Aleta