kop

kop

zondag 21 september 2014

Een originele Sietse

Wij hebben een originele "Sietse" in ons huis. Nu vragen jullie je vast af ... wat mag dat dan wel zijn?
De originele "Sietse" is het tafeltje dat wij naast de bank hebben staan. Het tafeltje kocht ik een tijdje geleden bij Sietse. Sietse woont bij ons uit de buurt en verkocht tot voor kort tweedehands meubeltjes (helaas is hij ermee opgehouden). Voor onze winkel was dat een mooi adresje want ik kon er vaak meerdere meubeltjes in 1 keer halen.

Een aantal maanden terug kocht ik een aantal meubels bij hem. Hij vroeg toen of ik dit tafeltje mee wilde nemen want hij wilde er wel vanaf. Ik twijfelde even want het was of een heeeel lelijk tafeltje of een heel mooi tafeltje. Maar ach ik wilde hem er ook niet mee laten zitten dus voor een tientje nam ik het mee. Tegen de tijd dat ik thuis kwam had ik al besloten dat ik het bijzonder vond en zelf ging houden. Ik zette het ergens in de schuur neer om te zijner tijd onder handen te nemen.

Daar bleef het staan tot ik een tijdje terug in de WLS een foto zag van een soortgelijk tafeltje (staat nu ook weer in de nieuwste WLS). Deze was echter van Hoffz (nachtkastje Monica voor 399 euro). Mijn tafeltje is dus niet van Hoffz maar heet sinds dat moment onze originele "Sietse".
Het is een eiken tafeltje dat heel donker was gelakt. Ik heb hem helemaal kaal geschuurd en daarna behandeld met de "driuwhout" beits die ik in m'n winkel verkoop. Zelf ben ik er helemaal blij mee!


Vinden jullie ook dat mijn "Sietse" op de "Monica" lijkt??

Foto internet

Op de eerste foto was al een klein stukje te zien van de oud eiken "kapstok" die boven onze bank hangt. Ik heb hem behandeld met grijze krijtverf .
Maar er staat alweer een bijzonder exemplaar te wachten in de schuur. Deze schreeuwt om een mooi plekje in ons huis. Op dit moment is de strijd nog niet beslist. Gaat de nieuwe vondst naar de winkel of zal deze grijze in de winkel terechtkomen? Ik houd jullie op de hoogte!

Groetjes van Aleta