kop

kop

zaterdag 23 maart 2013

Nieuwe eettafel

Na lang wachten hebben we eindelijk onze nieuwe eettafel met stoelen en bank gekregen. En we zijn er superblij mee!  In december (nog voor de kerst!) hebben we eerst de eetkamerstoelen uitgezocht.  Vervolgens hebben we de tafel en bijpassende bank er op maat bij laten maken. De bank en tafel zijn gemaakt van oud eikenhout. Vervolgens heeft de meubelmaker de meubels gerookt. Zo krijgt het hout een warme uitstraling. De tafel is maar 30 cm langer dan onze vorige tafel. En toch is het verschil enorm (vinden wij). Het lijkt alsof er veel meer tafel staat. Dat komt misschien ook wel door de robuuste look van de tafel.






De stoelen zitten heerlijk. Hier droomden we al een tijdje van. Want we brengen het grootste gedeelte van de dag door in onze woonkeuken. Pas 's avonds vertrekken we richting woonkamer.


Het doorleefde blad van de tafel vind ik zo mooi.



Er is nog iemand die erg gecharmeerd is van de nieuwe stoelen. En dat is onze poes Milou. Jullie hebben in de vorige post kennis met haar kunnen maken. Milou kan namelijk heeeeerlijk slapen op de stoelen. Dit vind ik dan nog niet zo'n probleem. Maar Milou denkt helaas ook dat het drie enorme krabpalen zijn. En dat is toch wel balen. Dus we zullen opvoedkundig wel weer even aan de slag moeten. Wat niet mee zal vallen want katten zijn zo eigenzinnig.


Nog even een totaal plaatje van onze keuken met zijn hoge plafond. Bij de koop van dit huis vielen we als een blok voor deze ruimte. Ook al zag het er toen echt heel anders uit. Maar we werden verliefd op de sfeer en de ligging midden in de tuin. Door alle ramen zie je een stukje van onze tuin.



Fijn weekend!



38 opmerkingen:

  1. WAUW wat een plaatje van een keuken! Dat wordt heerlijk lang na tafelen aan die prachtige tafel en het zal moeilijk worden om ze uit de "stoel" te krijgen. Geniet er maar lekker van.

    Fijne zondag!
    B.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook wat hebben jullie toch een heerlijke keuken!!
    Ik vind je tafel, stoelen en bank echt prachtig!!
    Ik snap wel dat je hier ongelooflijk blij mee bent!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige keuken heb je nu!
    Echt een mooie tafel!
    Kan me voorstellen dat je "gevallen" bent voor het hoge plafond, erg mooi!
    Geniet er van.
    Lieve groetjes Wanda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie stoere tafel, de stoelen zijn ook leuk. Het is een mooi totaal plaatje.
    Wat hebben julle een mooie grote keuken.. gaaf.

    Fijn Weekend,
    inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh, wat een gave ruimte heb jij....
    De tafel en stoelen zijn ook heel mooi, en wij zitten ook heel veel aan de eettafel, en dan zijn zulk soort stoelen zo lekker.

    Fijn weekend
    Liefs Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel mooi je tafel en stoelen, prachtige ruimte ik kan me voorstellen dat je daar voor gevallen bent.

    Fijn weekend!
    Liefs, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  7. heeeelllll erg mooi!prachtige sfeerkeuken...
    vind de stoelen ook erg mooi, en goed gekozen qua kleur, wij hebben lichte stoffen stoelen gedaan, en dat is echt niet handig....
    je hebt een heel mooi blog, en ga je volgen.raar dat ik je niet eerder gespot heb! maar des te leuker dat ik weer een nieuw inspirerend blog heb gevonden, groetjes, Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jeetje wat een ontzettend geweldige keuken!! Zo mooi met dat hoge plafond, de balken, het sfeertje...gewoon alles! En de eettafel is ook erg mooi!
    Samen met de stoelen en de bank is het zo'n mooi geheel. Het past echt super bij de keuken...echt een droomplaatje! Liefs Lindy

    BeantwoordenVerwijderen
  9. WAUW,wat een heerlijke plek om te vertoeven en wat een prachtig stoere tafel.Ook die hoge ruimte vind ik súper,wat zal jij genieten....;p lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtig zeg, wat een mooie leefkeuken echt geweldig!
    Wij zijn ons aan het oriënteren op een nieuwe eethoek, vandaag naar Wolvega geweest, maar dat viel ons tegen. In Heerenveen naar de Wenloads geweest, daar zagen we wel een mooie tafel. Nu even over nadenken en nog wat verder rondkijken en dan hopelijk over een paar maanden iets nieuws..
    Lieve groet, Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wauuuuuuuuuuw, meer hoef ik niet te zeggen.

    Doei Doei Greet.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een pracht van een keuken en een nieuwe tafel! Die zie ik zo in de WLS staan. Prachtige stijl! En een kachel in de keuken, heerlijk!!!!
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een mooie ruimte heb jij voor je keuken en prachtig dat je zo tot de nok toe kan kijken maar wat zal jij moeten stoken om het daar warm te krijgen helemaal met dit weer want ja alle warmte gaat naar boven. Maar mooi is het wel prachtig zelfs, en je tafel past daar heel goed bij erg mooi. Geniet van het weekend en als je naar buiten gaat kleed je warm aan zoooo koud. Groet Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wow wat een geweldige keuken, Aleta! En je tafel....kei mooi! Hij past helemaal in je keuken! Ook wij hebben zo'n plafond in de keuken en een lange tafel; wij zitten eigenlijk ook altijd daar....gezellig!
    Fijne zondag!
    X Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ohhhh....wat is je keuken gaaf! Het ziet er allemaal geweldig uit zeg! Volgens mij is jouw keuken net zo groot als onze benedenverdieping, wat een ruimte! Ik vind de tafel en de drie 'krabpalen' prachtig!

    Een fijne zondag! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hier zou ik ook heel vaak en lang blijven natafelen. Wat een mooie ruimte, zeg!! En wat leuk dat de tuin om jullie heen zit, dat is dan echt genieten als je lekker met je expressootje naar buiten kijkt. Je tafel staat prachtig! Nog meer genieten, wordt dat...;D
    Liefs, Peetje.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat heb jij een mooie keuken!!
    Heerlijk dat hoge plafond, en de nieuwe tafel is echt prachtig !!
    Lekker van genieten binnen, buiten is het toch koud ..;-))
    Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Een droom van een woonkeuken met een supertafel en die stoelen...ik schuif even aan hoor...heerlijk zit dat:) Wat zullen jullie genieten zeg, een superkeuze waar je lang plezier van zult hebben.
    Een fijne dag en een lieve groet,
    Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een droom keuken zeg! geweldig mooi! dar kan ik alleen maar van droen...haha! maar het is echt een mooi stoer geheel en dat plafond is het echt helemaal! ook de stoere eethoek...mooi! Balen als de kat op de stoelen krabt, wij hebben een jonge siamees, en de bank moest er ook aan gelovene, ik heb echter een tip: er is een spray te koop bij de dierenwinkel: cat stop, van vitakraft en dat werkt geweldig! Af en toe even herhalen, maar het heeft effect. Kost rond de 5 euro dus dat is beter dan e stoelen kapot! Succes ermee en geniet van je mooie keuken! Groeten,Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een geweldige mooie keuken heb je! En de tafel en de stoelen........ helemaal mooi. Ik ben jaloers ha, ha. Oh ja, hier nog even de website waar we het over hadden. www.superfoods.goedbegin.nl. Kijk maar even.

    Fijne zondag nog en oant moarn!




    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een mooie tafel is het geworden en wat heb je een gezellige woonkeuken. Ik kan me voorstellen dat je daar veel tijd doorbrengt. Groet, Pascale

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Je tafel en stoelen zijn prachtig en wat heb je een heerlijke grote keuken, waar die tafel zo mooi in uitkomt! Dat is echt genieten, lijkt me!
    Lieve groet, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Prachtig, wat staat het gezellig, volgens mij kom je nu zelfs 's avonds de keuken niet meer uit ;-)

    groetjes Sot & Tof

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Geweldige set en een prachtige keuken!!! Kijk uit met jullie kat. Onze kat heeft overal z'n merk opgezet. Dat zou jammer zijn van die prachtige stoelen. Groetjes Alie

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat heb jij een geweldige keuken! De tafel is helemaal geweldig; fijn om een grote en robuuste tafel te hebben.

    Lieve groet, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  26. O wat hebben jullie daar een lekker plekje in die mooie keuken.
    Wat prachtig die mooie tafel en dat mooie bijpassende bankje.
    Kan me voorstellen dat jullie helemaal in jullie sas zijn met de nieuwe aankoop.
    Liefs gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een prachtige keuken hebben jullie, echt een plaatje!
    De stoere tafel vind ik ook erg mooi, en leuk zijn ze hè, die eigenwijze, eigenzinnige katten.
    Dingen af leren valt niet altijd mee, succes er mee.
    Groetjes Willy

    BeantwoordenVerwijderen
  28. ppffftt Wat een prachtige keuken. Die wil iedereen wel! Het is net een bladzijde uit een woonblad! Heel mooi. Veel plezier van je tafel en stoelen+ bank! Daar kun je wel even voor 'in verwachting "zijn!

    Groetjes Kora

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Het geheel is een plaatje! Fijne week nog Groetjes, Annet

    BeantwoordenVerwijderen
  30. GAAF!!!! De keuken is werkelijk schitterend! Ik hoop dat t gaat lukken met de kat afleiden van de stoelen
    Fijne avond grtzz Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Och wat een schitterende keuken heb je. Wat een heerlijke ruimte. Ik kan me voorstellen dat je daar voor gevallen bent. En dan je tafel en je stoelen en dat bankje zo mooi. Ik moest wel even grinneken toen ik het las over je kat. Hier zit er ook één nou als je het je kat afleert niet aan de poten van je tafel te krabben dan hoor ik graag hoe je dat voor elkaar hebt gekregen hi hi.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wat een prachtige keuken hebben jullie. Qua spullen die er staan (je nieuwe tafel, bank en stoelen zijn geweldig) maar de ruimte met dat hoge plafond/dak van hout..........fantastisch............kan me voorstellen dat jullie hier het grootste deel van de dag doorbrengen!!
    Liefs,
    Tina

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Wat een mooie tafel is dat zeg! Staat ook heel erg goed bij de rest in de keuken! Super.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Leuke tafel zeg! Gebruik je wel speciaal was om het mooi te houden?

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Leuke tafel zeg! Ik heb ook zoiets voor een tijd geleden gekocht! Alleen balen dat je hem zo vaak moet bijhouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Wat heb je een leuke keuken nu zeg! Ziet er heel erg netjes uit hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Echt een prachtige constructie heeft die tafel. De afwisseling van die lange bank tegenover die stoelen is ook zeer tof!

    BeantwoordenVerwijderen