kop

kop

woensdag 10 april 2013

Help, mijn vrouw heeft een hobby!

Dit is wat mijn man de laatste tijd vaak roept. Wanneer hij voor of met mij een kast moet halen. Wanneer hij samen met mij een kast naar binnen (schilderen), naar buiten (schuren) en weer naar binnen moet sjouwen. Want naast mijn bloghobby heb ik nog een hobby. Namelijk het restylen van gebruikte meubels.
Sinds gisteren roept mijn man: Help, mijn vrouw heeft een UIT DE HAND GELOPEN hobby! Ik heb nl. de stap gezet! Iets waar ik al een tijdje van droom! Ik heb me gisteren in laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Ik heb dus nu een eigen bedrijfje! De naam laat zich al raden: Ús hûs ús thús. En om het meteen echt te maken heb ik me ingeschreven voor de fair die volgend weekend hier in het dorp wordt gehouden. Super spannend allemaal!

Restylen van meubels doe ik al jaren met mijn eigen meubels. De laatste maanden heb ik regelmatig voor familie en vrienden meubeltjes opgeknapt. Maar het lijkt me ontzettend leuk om een wat groter publiek aan te kunnen spreken. En als je dat wilt, zul je het toch officieel moeten aanpakken. En dat heb ik gedaan. Ik blijf het gewoon hobbymatig naast mijn kantoorbaan van 21 uur doen. Maar nu kan ik zo nu en dan eens wat meubeltjes op een fair laten zien en misschien eens in de maand een open huis houden. En we zien wel waar het toe leidt.

Ik ben dus nu ontzettend druk met de voorbereiding van de fair. Ik wil natuurlijk een aantal meubeltjes klaar hebben voor de verkoop. Er moeten er visitekaartjes komen. Ook ga ik een fotoboekje maken met meubels die door mij gerestyled zijn. Ik wil jullie graag een paar van deze meubeltjes laten zien.

Deze kast staat bij ons in de woonkamer. Het is een grenen kast die ik via MP heb gekocht. De buitenkant van de kast heb ik geschilderd met krijtverf.


Deze kast hebben we al jaren. Ooit gekocht bij de moeder van mijn vriendin die toen een winkeltje had met oude/antieke meubels. De kast staat nu in de whitewash, maar ik heb plannen om de kast binnenkort te behandelen met witte krijtverf.


Deze gelakte eikenhouten tafel hadden de buren bij de weg gezet. Ik mocht hem zo meenemen. Beetje grondverf en wat greywash en klaar!


De secretaire was bedoeld voor de verkoop. Toen mijn man en ik deze even tegen deze muur in de woonkamer plaatsten voor het maken van een foto voor MP, waren we meteen verkocht. Dit was precies wat dit muurtje nodig had (dit moet natuurlijk geen gewoonte worden want dan verkoop ik nooit wat!).De salontafel hebben we ook al jaren. Het is een teakhouten tafel die donker gelakt was. Vorig jaar heb ik deze onder handen genomen.


Deze ladenkast staat in de bijkeuken. Het was ooit onderdeel van een hoge keukenkast die bij de keuken uit ons vorige huis hoorde. We hebben het bovenste gedeelte van de kast eraf gehaald. De ladenkast heeft al verschillende kleuren gehad. Nu zit er krijtverf op.In het fotoboekje komen nog meer foto's. Dit krijgen jullie later nog eens te zien. Nu ga ik weer snel verder met de voorbereiding voor de fair!

Groetjes van Aleta

43 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je eigen bedrijf. Het gaat zeker lukken want je maakt mooie dingen. Ik ben zelf ook bezig met opknappen, nu voor de koninginnemarkt. Het is inderdaad een verslavende hobby maar o zo leuk. Ik wens je veel succes met de verkoop. Groet, Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw... dat is spannend, je eigen bedrijfje.
  Je kan trots zijn op je fotoboekje, dat is al een goed visitekaartje.
  Weet je dat mijn man dat ook altijd zegt, help mijn vrouw is een klusser.. hihi... mijn kinderen zeggen ook altijd, wanneer is alles nou is klaar, nooit zeg ik dan, want het is een hobby, en dan blijf je bezig.

  Fijne Avond,
  inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vergeet ik je nog te feliciteren met je eigen bedrijfje.

  Groetjes,
  inge,my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend leuk dat je een eigen bedrijf gaat beginnen, spannend hoor! Ik vind de resultaten die je laat zien erg mooi, dus je hebt straks vast meer bewonderaars van je opgeknapte meubels. Ik wens je hoe dan ook veel succes!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. WAUW Aleta, wat een super leuke uitdaging. Ze zeggen niet voor niets "doe wat je gelukkig maakt".
  Een voor een prachtige meubelstukken, ik zit hier te kwijlen :)

  ALWAYS AIM FOR THE MOON, EVEN IF YOU MISS YOU WILL LAND AMONG THE STARS...YOU GO GIRL!

  Liefs,
  B.

  PS. dank je wel voor het lieve berichtje over je dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gezellig huis hebben jullie!
  En wat leuk dat je zoveel meubels opknapt. Groot gelijk dat je dan net zo goed een bedrijfje kunt beginnen.
  Wat je al gedaan hebt ziet er veelbelovend uit!
  En de secretaire moet je houden!
  Heel veel succes!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Proficiat! Ik ken het gevoel :-). Spannend hé!

  Groetjes van een andere meubels-restyle-freak

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met je eigen bedrijfje wat leuk zeg, heel mooi de meubeltjes die je laat zien...Ik wens je heel veel succes!

  Lieve groet, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om de stap te zetten en meer met je hobby te doen. Mooie meubels heb je gerestyled.
  Succes met zaken doen. Ga je ook op fb?
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Aleta, van harte met je eigen bedrijfje!! Spannend hoor, heel veel succes.

  Groetjes Patries

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel veel succes!

  -zo te zien gaat het helemaal goed komen!-

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk!! Gefeliciteerd! Je meubels zien er stuk voor stuk prachtig uit!
  En leuk om gelijk op een fair te gaan staan, heel veel succes met alles.
  Liefs Lindy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Spannend Aleta, heel veel succes!! Knap van je!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hee meid wat ontzettend gaaf zeg, gefeliciteerd ermee.
  Go for it Girl, je kan het!
  Spannend allemaal maar o zo leuk.
  Je moet toch ergens beginnen he.
  Ennneee...... laat je man maar lekker zeuren hoor, geniet jij maar lekker van je hobby, straks is hij trots op je groeiende bedrijfje.
  Liefs gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 15. He wat leuk en spannend joh. Ja ik kan er over meepraten natuurlijk. Ik heb deze stap 3 jaar geleden ook gezet en inmiddels zelfstandig met eigen bedrijf.
  Van je hobby je werk maken dat is toch geweldig. Wie weet ;)

  Wat heb je die secretaire mooi gemaakt zeg. Is dat eiken of grenen? Hoe heb je dat gedaan? ;)

  Groetjes Wilianne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat ontzettend leuk. Gefeliciteerd hoor. Als ik zo je werk ziet gaat dat wel goed komen denk ik. Sterkte met de voorbereidingen van de fair. En ik hoop er wel foto's van te zien.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wow, gefeliciteerd, meid! Super dat je dit gaat doen. Je bent er echt goed in, als ik die foto's allemaal zie! Oh, het lijkt me heerlijk om zo'n lang gekoesterde wens in vervulling te zien gaan. Krijg er kippenvel van, zo leuk vind ik het. Stilletjes hoop ik ook eens zo'n stap te zetten, ooit...Maar ik ben er nog ver weg van. Ben dan ook zo benieuwd naar jou ervaringen hiermee. Slim om met die fair te beginnen in je eigen dorp! Je zult vast en zeker succes hebben!! Zet 'm op!!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooie meubeltjes allemaal!!!! En super dat je je hobby zo uit de hand hebt laten lopen ;-) Het lijkt me ook fantastisch om doen! Ik wens je heel veel succes en wou dat ik een kijkje kon komen nemen.
  Lieve groet,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 19. gefeliciteerd met je bedrijfje!!!
  heel veel succes...ik hoop dat het gaat lopen...

  veel plezier..
  groetjes manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je "eigen" meubels zien er geweldig uit!
  Veel succes met je eigen bedrijfje!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Gefeliciteerd met je bedrijfje!
  Wat goed dat je die stap hebt genomen, de meubels zien er echt top uit!
  Ik wens je veel succes met de verkoop.
  Lieve groetjes Wanda

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Goed hoor je eigen bedrijf, van harte gefeliciteerd. En wat je hier laat zien ziet er prachtig uit, en dan gelijk al op een Fair geweldig. Heel veel succes en maak er een bloeiend bedrijf van.
  Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi, ik hou echt van uw meubels, I ben altijd het schilderen met krijt verf en hou van hoe wat verf en wax kan een dergelijk verschil aan een meubel te maken. Ik gebruik Annie Sloan verf en kan nooit een echt waar helder wit Ik vroeg me af wat verf je gebruikt? Hier in het Verenigd Koninkrijk is er ook Autentico die Im denken van het proberen. Ik wens u het allerbeste voor uw nieuwe project het klinkt als je gaat om echt goed vooral doen als je stijl is zo cool.
  Vriendelijke groet Myra :)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Yeh , dat gaat je zeker lukken.
  Als ik je werk zie wordt het een groot succes.
  Respect , dat je je droom waar maakt.
  Ik wens je dan ook veel succes met je bedrijf ( je ) .
  Liefs,
  Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat gaaf, weet precies wat je bedoelt. Hier staat de garage ook altijd vol met meubels die ik aan het opknappen ben. Voornamelijk voor onze Boelschuur, maar ook voor mezelf om weer door te verkopen. En zo af en toe blijft er hier ook wat hangen, bijvoorbeeld een oud bureau (net als bij jullie hahaha). De ladenkast heb je met krijtverf gedaan, maar hoe komt hij dan zo glad?? of heb je er nog een andere laag overheen gedaan?? Alles ziet er prachtig uit bij je, heel gezellig. Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Als ik alles zo zie, voer jij je hobby schitterend uit.

  Het is gewoon prachtig zoals als jij de meubels weer nieuw maakt.

  Ik wens je heel veel succes met je nieuwe bedrijf.

  Fijne dag en lieve groetm

  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Super dat je deze stap genomen hebt (ik ben het al jaren van plan). Heerlijk om meubels op te knappen, het is altijd zo'n prachtige metamorfose. Het gaat jou vast en zeker lukken, want het ziet er allemaal geweldig uit. Succes hoor!
  Lieve groet, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat ontzettend gaaf! Van harte gefeliciteerd! Echt heel erg leuk voor je, hopelijk verkoop je veel en wordt het een echte `uit de hand gelopen hobby`, hihihi..
  Fijne avond en geniet ervan hoor. Lieve-groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Van harte met deze mooie stap! Hier mag wel een flesje bubbels voor open.
  Toast graag met je mee....dit is een feestje waard.
  Wens je heel veel succes toe.....een nieuwe weg in je leven.

  Veel geluk

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een mooie stap zeg, je hobby omzetten in een serieus bedrijfje!!!
  Veel succes, want wat je laat zien is zo mooi en veelbelovend voor je eigen onderneming!!!
  Heel veel succes Aleta!!!

  Lieve groet,
  Eefie

  Ik heb mijn blognaam veranderd, dus je vindt me nu op:
  http://whats-inaday.blogspot.nl
  Je moet dit dan weer veranderen in je leeslijst anders kun je me niet vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Lieve Aleta..♥
  Wat leuk dat je van je Hobby♥ je werkt maakt..;))
  Wens♥ je dus heel veel Succes♥ met je eigen onderneming hoor!!!..;)
  Je kasten♥ zien er Prachtig♥ uit ook ik heb ze allemaal behandeld met krijtverf♥ en zo..;
  Wens je een Fijn♥ Creatief♥ weekend Liefs Gaby..♥

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Leuk dat je langs kwam op mijn blog.
  Maar wat heb jij ook een mooi blog.
  Veel succes met je eigen "zaak" maar ik denk dat je genoeg klandizie zal krijgen ,want het ziet er allemaal geweldig uit.

  groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hoi Hoi, Wat een mooie foto's. Leuk hoor hoe je de meubels opknapt.
  Ik wens je veel succes.
  Lieve groet Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Gefeliciteerd met je eigen bedrijf! Ik hoop voor jou dat het een succes wordt en wens je veel succes met de voorbereidingen van de fair.

  Fijn weekend. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Bevalt het nog goed om een eigen bedrijfje te hebben?
  Jij vroeg je af of je vanuit NL ook iets kon bestelling in mijn webshop, natuurlijk kan dat de webshop staat open voor iedereen.
  Alles is wel omschreven in het Zweeds maar je kunt de prijzen wel in Euro´s bekijken. In mijn webwinkel staat aan de rechterkant valuta en daar kun je Euro´s kiezen.
  Als je hulp nodig hebt weet je mij te vinden he?
  Fijn weekend meid.
  Liefs gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Het zou leuk zijn als je een keertje een van je meubels linkt aan mijn link party, elk weekend! Veel zelfmaakideetjes, waarvan veel meubels.

  Goedele

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hoi Aleta,
  Gefeliciteerd met je eigen bedrijf!! Superleuk dat je deze stap gemaakt hebt.
  Ooit ben ik ook zo begonnen en heb nu mijn eigen winkel (dat heb ik van tevoren nooit kunnen durven hopen dat ik dit fulltime mag doen!!)Dus wie weet waar het nog allemaal toe leidt. Ik leef ook enorm mee met jouw man........hihihi hij kan wel een praatgroep met de mijne oprichten!
  Liefs,
  Tina

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Wat een leuke meubels heb jij staan. Ik vind de salontafel erg mooi, en je ladenkastje en.....eigenlijk zijn ze allemaal mooi.
  Leuk dat je van je hobby een klein bedrijfje kan maken, heel veel succes er mee!
  Groetjes Willy

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hoi Aleta, je vroeg om tips over transferpapier. Dat heb ik alleen nog maar op textiel gebruikt. Op meubels heb ik wel eens gewerkt met Schjerning Art Medium van Decoratieve Verftechnieken. Kijk eens op haar site/blog. Ze geeft uitgebreide werkbeschrijvingen erbij. Groet, Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
 40. O wat spannend zeg en wat geweldig leuk!Wat een prachtige meubels heb je gerestyled! Super gaaf! Ik wens je veel succes op de fair hoor!En met alles natuurlijk!Groeten en een fijne avond nog, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wat leuk !!

  Heel veel succes, gaat je vast lukken!
  Fijne week

  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 42. En heb je een leuke fair gehad afgellopen zaterdag?
  Het weer was in elk geval top dus dat doet al heel veel.
  Fijne avond meid.
  Liefs Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat leuk gedaan!
  Ziet er netjes uit.

  BeantwoordenVerwijderen