kop

kop

zondag 18 augustus 2013

Frans Nederland

Ik wil jullie bedanken voor jullie lieve reacties op mijn vorige post. Jullie meeleven deed me goed.
Onze vakantie naar Zuid Frankrijk annuleerden we in verband met het overlijden van mijn schoonmoeder. Maar we besloten toch even een weekje weg te gaan in eigen land. Ook al voelde het heel dubbel we zijn blij dat we het gedaan hebben. We hadden prachtig (Frans!) weer en de omgeving deed ook buitenlands aan. We zaten nl. in Zuid Limburg.

De laatste jaren reden we iedere zomer richting Zuid Frankrijk. Maar ik moet eerlijk toegeven dat vakantie in Nederland toch ook zijn voordelen heeft. Je vertrekt heerlijk uitgeslapen richting vakantiebestemming, want je hoeft niet in het holst van de nacht te vertrekken. Je bereikt dezelfde dag nog je bestemming. Geen files op de Route Soleil. Onze dochter kon haar vakantievriendinnetjes verstaan. En op de laatste dag verlieten we de camping pas na de koffie in plaats van 6 uur 's ochtends.

En dan bevind je je in zo'n prachtig landschap. We hebben het meerdere keren vergeleken met de Dordogne.Zomaar midden in het bos vlakbij Valkenburg.
Het mooie kasteel Schaloen in Oud-Valkenburg.


En toen we een bezoekje brachten aan de Kasteeltuinen Oud-Valkenburg was het toevallig vlaaienbakdag! Hoe Limburgs wil je het hebben?Mijn inspiratie was de laatste weken ver te zoeken. Niet voor bloggen of reageren bij jullie blogs. En zelfs het restylen van meubeltjes stond op een laag pitje. Zo langzaamaan pak ik het leven weer op. Dus jullie horen weer van mij.

Groetjes van Aleta27 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat jullie er toch een week tussenuit zijn geweest en dat het jullie goed heeft gedaan. Limburg is een prachtige provincie, in het zuiden waan je je inderdaad in het buitenland. Als alle zomers zo Frans zouden zijn, zouden veel meer mensen kiezen voor een vakantie in Nederland...daar ben ik zeker van!

  Gezellig dat je het bloggen weer oppakt!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Aleta, nog gecondoleerd met het overlijden van je schoonmoeder. Kan me voorstellen dat het bloggen dan op een heel laag pitje staat. Je hebt leuke Hollandse vakantiefoto's gemaakt, Limburg is mooi hè?

  Fijne week!
  Lieve groet, Patries

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Aleta, fijn dat je terug bent. Het is inderdaad moeilijk om het gewone weer op te pakken en de glans weer te vinden.
  Toch mooi dat jullie nog een week vakantie hebben genomen. Ik ben ook wel eens in die streek geweest, het is daar heel mooi! Je hebt er prachtige foto's gemaakt.
  Fijn dat je het bloggen ook weer oppakt. Doe het op je eigen manier en tempo.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal niet gek hoor dat het bloggen op een laag pitje staat, ondanks de verdrietige tijd die je nu meemaakt, ben je er toch even tussenuit geweest.
  Limburg is zeker mooi, het is net of je in het buitenland bent.
  Leuk dat je er weer bent.

  Groetjes,
  Inge, My choice

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hai Aleta, ik heb je inderdaad gemist, maar ik heb je laatste post ook gemist, omdat ik toen op vakantie was. Gecondoleerd nog!!
  Logisch hoor, je gedachten staan dan ook niet naar bloggen toch?
  Fijn dat je er weer bent en wat heb je prachtige foto's gemaakt zeg.
  Ik vind dat het helemaal niet uitmaakt of je nou ver weg op vakantie gaat of dichtbij, want als de zon schijnt is het overal mooi!!
  Waarom zou je dan zo ver gaan? Wij zijn in België geweest en hebben het ook hartstikke leuk gehad. Zoveel voordelen, je hebt ze al opgenoemd.
  Limburg is ontzettend mooi!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Aleta,

  Ik leef erg mee met je verlies. Veel sterkte.

  Mooie foto's heb je gemaakt.
  Dit lijkt wel Frankrijk.


  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 7. prachtig dat Limburg, ben er vaak geweest en herken het helemaal! Kon je een beetje bijkomen? Goed om toch even weg te gaan en hopelijk weer nieuwe energie op te doen. Sterkte met alles hoor! Lieve groet, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je vakantie foto's zijn prachtig wij gaan altijd in Nederland op vakantie en ja het is zo mooi en zo mooi en zo relaxt. En ja je bent er zo, fijn dat je toch even weg kon gaan een andere omgeving en even genieten doen een mens goed.
  Het blijft nog moeilijk en dat begrijp ik, sterkte maar ik hoop dat je weer inspiratie krijgt ook met je meubeltjes het zag er allemaal zo mooi uit. Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat jullie toch nog even weg zijn geweest, even een andere omgeving. En wat voor andere omgeving! Ik herken de plaatsen direct, ben er al vaak langs geweest. Maar als je woont in deze omgeving, ga je toch alles als vanzelfsprekend vinden, je ziet het niet meer zo. Daarom is het zo leuk om het eens door jullie ogen te zien: Limburg is zo mooi! En zeker dit jaar, met deze prachtige zomer. Hopelijk vind je je inspiratie terug.
  liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik had je vorige post gemist ...wil je alsnog sterkte wensen want zoiets heefttoch een hele impact
  op je leven , ook al ben je weken verder ...

  Goed dat jullie toch op vakantie zijn geweest en wat een mazzel met het weer
  dit jaar in eigen land . Dan hoef je toch ook niet verder weg ...

  Doe rustig aan, bloggen en de inspiratie komt vanzelf weer .

  Heel hartelijke groet van Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ons land heeft zoveel mooie plekken. Wij gaan meestal naar buitenland omdat we toch wel van mooi weer houden, maar dit jaar genieten we heerlijk van de nederlandse zomer. Ik wens je nog heel veel sterkte in deze moeilijke tijd!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn dat jullie er toch nog een weekje tussenuit zijn geweest. Nederland heeft genoeg mooie plekjes. Was het weer in de zomer hier maar altijd zo mooi. Groetjes, Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En hoe treffen is dat vlaaienbakdag... Prachtige foto's...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Allereerst wil ik je nog condoleren met het verlies van je schoonmoeder Aleta. Door mijn vakantiestop heb ik dit verdrietige bericht gemist.
  Fijn dat jullie ....hoe gemengd de gevoelens dan ook zijn...er toch nog even tussenuit zijn gegaan. Wij hebben Limburg ook voor een paar dagen aangedaan in de vakantie, wat een prachtige provincie. Nederland biedt zoveel moois en ik geniet even van de prachtige foto's die je er heb gemaakt.

  Ik wens je nog veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik wil jullie ook nog condoleren met dit verdrietige overlijden. Ben nog niet echt druk aan het bloggen, dus las het net pas. Heel veel sterkte verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het lijkt inderdaad net de Dordogne, en dat zo dicht bij huis!, maar fijn dat jullie er toch nog even tussen uit zijn geweest.
  Groetjes, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Goed dat jullie nog een weekje weg zijn geweest, ook al neem je je verdriet mee, het geeft toch afleiding. En ja, wat is Limburg mooi hè, dat is ook genieten hoor. Je hebt prachtige foto's gemaakt. Gezellig dat je het bloggen weer op gaat pakken, doe maar rustig aan, de inspiratie komt vanzelf wel weer!
  Liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Alsnog gecondoleerd met het verlies van je schoonmoeder, ik had dit trieste bericht gemist, maar wens jullie alle sterkte!
  Fijn om er dan toch even tussenuit te gaan, even afstand nemen is goed en Zuid Limburg is zo mooi!

  lieve groet, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lees nu pas dat je schoonmoeder is overleden; gecondoleerd en sterkte gewenst. Toch fijn om er dan even uit te zijn en wat is ons eigen land dan toch prachtig.

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Veel sterkte Aleta! Maar toch goed dat jullie even gingen uitblazen in het Zuiden van Nederland. Mijn Vlaams-Limburgse man vond de foto van de vlaaien geweldig :-).

  Goedele

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Met mooi weer moet je het idd niet te ver gaan zoeken. Prachtige foto's van een deugddoende vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ha Aleta!

  Fijn dat je er weer bent! Snap ik helemaal hoor, als de energie een beetje weg is...komt vast vanzelf wel weer!
  Je hebt echt prachtige foto's gemaakt!
  Zelf zijn we in de herfst afgelopen jaren een aantal keer een weekend in Zuid Limburg geweest en hebben ook ontzettend genoten van het landschap!
  Ik ben dol op de plek aan de kust waar we wonen, maar dat heuvelachtige geeft bij mij altijd direct een buitenland gevoel..;-))

  Lieve groet!

  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dear Aletta, I've just known about the death of your mother, I'm really sorry. The landscapes you are showing us are really wonderful and peaceful, the lovely details also. Hope you are doing well dear friend!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Lees nu pas van je schoonmoeder.........

  Heel veel sterkte met dit grote verlies....
  Voor altijd in je hart......

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Heel erg leuk om je eigen omgeving te zien op een andere blog. Ik woon nl. 10min van Valkenburg af. De Limburgse schoonheid ontgaat mij vaak, omdat ik er woon. Zo word ik er aan herinnerd dat het niet voor iedereen van zelf sprekend is om boven op een 'heuvel' te wonen.

  Tot lees!
  Bisou,
  Wendy
  (http://maison-de-wendy.blogspot.nl/)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Heel erg leuk om je eigen omgeving te zien op een andere blog. Ik woon nl. 10min van Valkenburg af. De Limburgse schoonheid ontgaat mij vaak, omdat ik er woon. Zo word ik er aan herinnerd dat het niet voor iedereen van zelf sprekend is om boven op een 'heuvel' te wonen.

  Tot lees!
  Bisou,
  Wendy
  (http://maison-de-wendy.blogspot.nl/)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Lieve Aleta,
  Ik lees nu pas over het overlijden van je schoonmoeder. Wat afschuwelijk ik wens jullie heel veel sterkte en kracht om samen dit verlies te kunnen dragen. Wat knap dat jullie toch de moed gevonden hebben, om nog even op vakantie te gaan!!
  Liefs,
  Tina

  BeantwoordenVerwijderen