kop

kop

zondag 13 oktober 2013

Septemberdrukte

Jullie zullen wel denken waar blijft ze toch? Ik had mezelf weer de nodige stress op de hals gehaald door me op de valreep aan te melden voor een fair. Per toeval kwam ik erachter dat in een naburig dorp ieder jaar een leuke fair wordt georganiseerd. Dus ik dacht, het wordt tijd om me weer even aan de buitenwereld te laten zien. Dus gebeld met de eigenaresse van de kaasboerderij waar de fair werd gehouden. Mijn voorkeur ging uit naar een plekje binnen. Dit is gelukt! Ze had een prachtige plek in de verbouwde stal voor mij. Vooraf natuurlijk even een kijkje nemen om in te schatten hoeveel meubels ik mee kon hebben. Bleek dat ik een enorme plek kreeg toegewezen. Prachtig natuurlijk maar toen moest ik als een dolle aan de slag. Want zo'n ruimte moet je dan natuurlijk ook gaan vullen. Gelukkig is het allemaal op de valreep weer gelukt.


Samen met mijn moeder en zus hebben we een heerlijk weekend gehad. Het is ontzettend bijzonder dat je familie zo achter je staat. En daarnaast helpen ze waar ze kunnen. Zonder de steun van mijn man, ouders en zus zou het ook zeker niet mogelijk zijn! Want wat een voor- en nawerk geeft zo'n fair. Eerst al twee avonden nodig om alle meubels naar de plaats van bestemming te brengen (samen met mijn man en vader). Vervolgens de rest van de tweede avond bezig met de inrichting en aankleding (heel mijn familie aanwezig). Dan twee dagen op de fair staan. Maandag en dinsdag overdag weer "gewoon" aan het werk. Maandagavond de meubels allemaal weer opgehaald. Dinsdag-en woensdagavond alles weer een plekje gegeven in mijn eigen "winkeltje". Gedurende het sjouwen met meubels droomde mijn man dan ook hardop van een vrouw met een haakhobby!

Omdat ik na de fair niet alle meubeltjes in mijn 'winkeltje" kwijt kon en ik een lege plek in de kamer had omdat ik onze secretaire had verkocht ... heb ik maar weer even een kast van mezelf "geleend"! Ik ben er helemaal blij mee.
De glazen "vaas" (of hoe het ook maar heet) stond al 8 jaar in de kelder. Ik nam het mee naar de fair als decoratie. Ik vond het zo leuk met de kaarsen erin dat ik hem maar weer in gebruik heb genomen!


Voor de fair kocht ik ook een paar oude kratjes. Een mooie vergrijsde krans erin en je hebt een leuke herfstdecoratie.


Deze pot vond ik laatst bij de Kringloop. Dus die staat nu ook op de antieke kast te pronken. En die houd ik zelf hoor!Leuk om te zien dat er nog steeds nieuwe volgers bijkomen. Welkom! Ik zal proberen de komende tijd weer wat vaker een berichtje te posten!

Ik wens jullie nog een fijne zondag!

Groetjes van Aleta


32 opmerkingen:

 1. Deelnemen aan een fair is veel meer dan er staan met je spullen, er komt heel wat voorbereiding aan te pas. Helemaal niet erg wanneer je het met veel plezier doet en de verkoop ook naar wens verloopt. Wat fijn ook dat je familie hebt die je zoveel helpt, dat is een steun die je goed kunt gebruiken.

  De pot van de kringloop had ik ook niet laten staan, mooi hoor!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet wat een werk het is. Vroeger stond ik altijd een weekend in de Veilingmarkt. Als je er éénmaal stond was het reuze gezellig maar de voorbereiding pf. ik moet er niet meer aan denken. Wel fijn dat je je familie achter je hebt staan he? Die potten blijven leuk die je bij de kringloop hebt gekocht he?
  Een fijne zondag
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je zo samen met je familie zo kunt genieten van de fair.
  Het lijkt me heerlijk om zo helemaal in je hobby/ passie op te gaan.
  Je decoratie met kistje en krans vind ik helemaal leuk!!!

  Volgens mij heb jij mijn goed http adres niet van mijn blog, ik zag dat hij nog verwijst naar eefiesday, maar dan kom je niet meer op mijn blog.
  Als je dit adres overneemt: http://whats-inaday.blogspot.nl dan komen mijn posten weer binnen.

  Fijne dag nog en lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuk allemaal. Waar was die fair dan? Wij wonen in de buurt ( Oosterwolde) en ik zou het wel leuk vinden om die fairs eens te bezoeken.
  fijne dag en groetjes
  Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbaar van dat op de valreep nog ergens aan mee willen doen en dan stressen om het allemaal voor elkaar te krijgen. Wel leuk dat je op de fair hebt gestaan. Volgens mij heb ik ook zo'n soort pot. Staat er KRMG of KGMRmofmzoiets,op? Groetjes, nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk gedaan die krans zo.......fijne zondag liefs Ria...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. You must have been really busy but with all this support,I can understand that it was quite easier.I love the wreath in the box, so cute idea! I would love to visit a fair like this, it must have fun!
  Good luck and have a lovely week!
  Olympia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt het er maar druk mee..maar wat moet het leuk zijn als je gerestylde spulletjes verkocht worden, daar doe je het toch allemaal voor.
  Het kastje staat leuk in je woonkamer, en die krans in het kistje vind ik ook zo mooi.

  Fijne Week,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Altijd leuk een fair, maar het kost inderdaad wel veel tijd om alles voor te bereiden... het ziet er wel erg gezellig uit!

  Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat leuk weer, jij plaatst altijd zo'n mooie dingen
  groetjes sannie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je bent er maar druk mee, maar het ziet er wel heel gezellig uit .

  Groetjes, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Daarom hou ik het bij kleine meubeltjes ;-). Dan kan ik het in mijn eentje rooien. Maar ik herken die deadline wel. Achteraf heb je er wel veel voldoening van hè, zeker als je lekker verkocht hebt!
  Je hebt zelf weer eens wat anders in huis; je kist met de krans staat erg leuk op je kast.
  Werk ze alvast weer en een fijne week, liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Erg leuk om op een fair te staan, maar het kost inderdaad veel tijd ook qua voorbereiding en nawerk.
  Handig dat je in je eigen winkeltje kunt winkelen en zo steeds wat nieuws hebt:)

  fijne week,
  lieve groet Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het is gewoon een heel werk...en dat lukt niet alleen. Ik sta niet op fairs daarom, niet te combineren met baan en gezin maar heb mijn "winkeltje" lekker aan huis...in het tuinhuisje! En de fair? Die haal ik hier heen! En dat bevalt zo goed! Erg leuk, geen stakosten dus ik kan alle prijzen zo laag mogelijk houden. Maar het is voor mij dan ook echt hobby natuurlijk! De tijd kun je niet rekenen....maar de gezelligheid die je ervoor terug krijgt,de leuke reacties, de contacten met mensen! geweldig! Wat heb jij een mooie kasten! En thuis staat het prima! haha! Lekker handig toch zo? Geniet ervan! Lieve groet, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nou je hebr het echt heel druk gehad.
  Leuk om weer eens wat van je te horen hoor ;-)

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtige foto's.... ziet er héél gezellig en sfeervol uit !!
  Leuk als je van jezelf kan "lenen" ... ja en de vaas is inderdaad
  héél passend nu de herfst is aangewaaid ....
  lieve groeten
  Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 17. WAUW! wat jammer dat je iets te ver weg woont anders was ik ook langs gekomen op de fair!!!
  Wat een leuk idee om die krans aan de krat vast te maken!!
  Ziet er weer super uit!

  Bisou, Wendy
  (http://maison-de-wendy.blogspot.nl/)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat fijn zeg dat je zo'n grote plaats kreeg toegewezen. Kan je lekker veel kwijt om al het moois te presenteren. Maar dat vullen brengt natuurlijk de nodige stress met zich mee. Gelukkig heb je een liefdevolle familie die je ondersteunt. Het kastje die je van jezelf hebt geleend vind ik erg mooi!

  Fijne week!

  Groetjes, Cynthia

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zo'n fair is echt een goed idee om jezelf op de kaart te zetten en super dat je familie dan ook een handje helpt. Wat heerlijk moet het zijn om zulke mooie stukken te kunnen lenen van jezelf :)

  Liefs,
  B.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je had mooie spullen bij je. Fijn dat je zoveel hulp hebt, dat heb je ook wel nodig. De glazen schaal is erg mooi en eenvoudig zo met die kaarsen erin, de krans houd ik ook van. Groetjes, Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik herken het, die drukte voor fairs. Daarom kom ik er ook al enkele weken niet toe om te bloggen. Grappige opmerking van je man :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat heb je het druk gehad, Aleta! Maar zo te lezen was het de moeite waard! Leuk dat je familie meehelpt! Inderdaad een mooie vaas met de kaarsen erin!
  x Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi Aleta, daar kan je inderdaad heel druk mee zijn en dan is alle hulp die je krijgt best fijn :-) Ik vind dat 'nieuwe' kastje erg leuk gestyled en die vaas is heel gaaf!!

  Fijne avond!
  Groetjes Patries

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik kan me voorstellen dat je even geen tijd hebt om te bloggen. Gelukkig ben je omringd door familieleden die je kunnen helpen, want het alleen rooien zou veel te zwaar zijn. En je hebt een leuk kastje 'overgehouden". Staat leuk zo, met die krans in krat. De glazen bokaal met kaarsjes schittert ook mooi, pure eenvoud en daarom zo sfeervol.
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Heerlijk dat je zo omringd wordt, prachtig kastje met natuurlijke uitstraling!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een prachtige spullen....de glazen vaas ook weer in hergebruik en het ziet schitterend uit....fijne week en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Heerlijk toch dat je familie allemaal een handje mee helpt want dat heb je wel nodig met a die mooie spulletjes die op zijn plek moeten komen .... prachtige plaatjes ziet er super uit geniet er lekker van ... de krans in het kistje is een leuk idee ....wens je een fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ha Aleta,

  wat goed gedaan allemaal zeg, voelde je je rug niet na al dat sjouwen..??

  Prima toch om af en toe wat van jezelf te lenen...haha..het staat iig heel erg mooi!

  Lieve groet,

  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Dat is inderdaad erg druk, fijn dat je familie zo meehelpt:)
  Het kistje met de krans vind ik erg leuk!

  Liefs, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hoi Aleta,

  wat een mooie stand had je ingericht op de fair en heerlijk om dan ook nog eens zo
  te worden bijgestaan door je familie.

  Je hebt prachtige spullen te koop.... ook de kast die je van jezelf 'geleend' hebt ,
  staat super in je kamer. Mooi gestyled ook met de vaas en het stenen potje.

  Hopelijk ben je weer bijgekomen van alle drukte ...
  Fijne zondag in elk geval !

  Hartelijke groet Gea  BeantwoordenVerwijderen
 31. Leuk hoor op z'n fair staan,maar wat een hoop werk. Toch lijkt het mij ook wel leuk om dat eens een keertje te doen. Mooie pot van de kringloop en wat leuk dat je mij nu volgt op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hi Aleta..♥
  Je hebt prachtige♥ spullen voor zo'n fair..;)
  Jou Kratje♥ vond ik een leuke tip♥ had zelf ook een oude staan dus morgen snel een krans♥ zoeken of maken..;)
  Fijne week liefs♥ Gaby..♥

  BeantwoordenVerwijderen