kop

kop

maandag 29 april 2013

Een vleugje oranje

Voor de Fair had ik een aantal kleine spulletjes gekocht om mijn "winkeltje" mee aan te kleden. Gezien het feit dat ik alleen spullen wil verkopen die ik zelf mooi vind, kunnen jullie je voorstellen dat het me  aan het hart ging om ze in de verkoop te doen. En ik moet dan ook eerlijk bekennen dat ik een paar kannetjes meteen apart heb gehouden. De rest heb ik wel heel stoer toch in de verkoop gedaan!

Het leek me leuk om de oude kannetjes als vaas te gebruiken. Dus deze week naar de bloemenwinkel om een leuk bosje uit te zoeken. De bedoeling was natuurlijk wit (zoals de meesten van jullie al weten kies ik meestal witte bloemen)! Maar toen ik in de winkel deze oranje roosjes zag, ging ik toch overstag.
In ons huis vind je helemaal niks met de kleur oranje. Ook niet met het grote Kroningsfeest in aantocht. Maar dit ene subtiele oranje accent zag ik wel zitten. En ik moet zeggen, het resultaat valt niet tegen. Toch maar vaker afwijken van wit?
Ik wens jullie een fijne Kroningsdag!

Groetjes van Aleta


maandag 22 april 2013

Kompenijster Fair

Eerst wil ik jullie graag bedanken voor de lieve en enthousiaste reacties op mijn vorige post. De reacties gaven mij een enorme positieve energie om er helemaal voor te gaan. En dat heb ik dan ook gedaan. De laatste weken werd ik volledig opgeslokt door de voorbereidingen van de fair. Wat heb ik veel slapeloze nachten gehad! Allemaal ideeën flitsten door mijn hoofd. Ik werkte `s nachts volledige To Do lijstjes af in mijn hoofd (niet echt zinvol omdat je op dat moment toch niks kunt afstrepen!). En daarbij de spanning ... wat heb ik in hemelsnaam gedaan? Zit men wel op mij te wachten? Vinden ze mijn meubeltjes mooi? Etc. etc. Jullie kunnen je wel voorstellen dat mijn man en dochter blij zijn dat het achter de rug is!

Maar afgelopen vrijdagavond was het dan zover. Samen met mijn man en mijn vader hebben we de meubels alvast naar "mijn plekje" gebracht. Eerst leek het even mis te gaan. Ze hadden mijn tent geplaatst op een zanderige, niet vlakke ondergrond. Hellup! Weer stress dus. Maar na overleg konden we met iemand ruilen zodat het toch nog goed kwam.

En dan ineens staan daar al je meubeltjes bij elkaar en ben je toch een beetje trots: wow heb ik dat echt in twee weken gedaan? (nu snap ik wel waarom ik zo moe ben!) Zaterdagochtend heb ik samen met mijn moeder en dochter het plaatje compleet gemaakt. En toen had ik ineens mijn eigen winkeltje!

Willen jullie een kijkje nemen?Om het gezellig te maken had ik nog een paar leuke inkopen gedaan. Leuk plantje erin om een idee te geven wat je kunt doen met zo'n mooi oud servies.


Zaterdag was het erg koud en rustig. Maar de zondag was het heerlijk weer en superdruk! En wat een leuke reacties heb ik gehad. Het was gewoon overweldigend. Ik was er ontroerd van. Je hebt er zo hard voor gewerkt en dan doet het je ontzettend veel als mensen zo reageren. En toen eenmaal het eerste grote meubel werd verkocht, volgden er al snel meer. Ik heb de helft van mijn meubels verkocht, dus ik moet snel weer aan de slag. En dan binnenkort de website. Jullie horen het al, er is weer genoeg te doen!

Groetjes van Aleta

woensdag 10 april 2013

Help, mijn vrouw heeft een hobby!

Dit is wat mijn man de laatste tijd vaak roept. Wanneer hij voor of met mij een kast moet halen. Wanneer hij samen met mij een kast naar binnen (schilderen), naar buiten (schuren) en weer naar binnen moet sjouwen. Want naast mijn bloghobby heb ik nog een hobby. Namelijk het restylen van gebruikte meubels.
Sinds gisteren roept mijn man: Help, mijn vrouw heeft een UIT DE HAND GELOPEN hobby! Ik heb nl. de stap gezet! Iets waar ik al een tijdje van droom! Ik heb me gisteren in laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Ik heb dus nu een eigen bedrijfje! De naam laat zich al raden: Ús hûs ús thús. En om het meteen echt te maken heb ik me ingeschreven voor de fair die volgend weekend hier in het dorp wordt gehouden. Super spannend allemaal!

Restylen van meubels doe ik al jaren met mijn eigen meubels. De laatste maanden heb ik regelmatig voor familie en vrienden meubeltjes opgeknapt. Maar het lijkt me ontzettend leuk om een wat groter publiek aan te kunnen spreken. En als je dat wilt, zul je het toch officieel moeten aanpakken. En dat heb ik gedaan. Ik blijf het gewoon hobbymatig naast mijn kantoorbaan van 21 uur doen. Maar nu kan ik zo nu en dan eens wat meubeltjes op een fair laten zien en misschien eens in de maand een open huis houden. En we zien wel waar het toe leidt.

Ik ben dus nu ontzettend druk met de voorbereiding van de fair. Ik wil natuurlijk een aantal meubeltjes klaar hebben voor de verkoop. Er moeten er visitekaartjes komen. Ook ga ik een fotoboekje maken met meubels die door mij gerestyled zijn. Ik wil jullie graag een paar van deze meubeltjes laten zien.

Deze kast staat bij ons in de woonkamer. Het is een grenen kast die ik via MP heb gekocht. De buitenkant van de kast heb ik geschilderd met krijtverf.


Deze kast hebben we al jaren. Ooit gekocht bij de moeder van mijn vriendin die toen een winkeltje had met oude/antieke meubels. De kast staat nu in de whitewash, maar ik heb plannen om de kast binnenkort te behandelen met witte krijtverf.


Deze gelakte eikenhouten tafel hadden de buren bij de weg gezet. Ik mocht hem zo meenemen. Beetje grondverf en wat greywash en klaar!


De secretaire was bedoeld voor de verkoop. Toen mijn man en ik deze even tegen deze muur in de woonkamer plaatsten voor het maken van een foto voor MP, waren we meteen verkocht. Dit was precies wat dit muurtje nodig had (dit moet natuurlijk geen gewoonte worden want dan verkoop ik nooit wat!).De salontafel hebben we ook al jaren. Het is een teakhouten tafel die donker gelakt was. Vorig jaar heb ik deze onder handen genomen.


Deze ladenkast staat in de bijkeuken. Het was ooit onderdeel van een hoge keukenkast die bij de keuken uit ons vorige huis hoorde. We hebben het bovenste gedeelte van de kast eraf gehaald. De ladenkast heeft al verschillende kleuren gehad. Nu zit er krijtverf op.In het fotoboekje komen nog meer foto's. Dit krijgen jullie later nog eens te zien. Nu ga ik weer snel verder met de voorbereiding voor de fair!

Groetjes van Aleta

donderdag 4 april 2013

Hortensia

In mijn vorige post vertelde ik jullie dat de roos één van mijn favoriete bloemen is. Maar als ik zo rondkijk in mijn huis en tuin kan ik niet anders dan zeggen dat de hortensia mijn grootste favoriet is. Vol in bloei, uitgebloeid, gedroogd, ik vind het allemaal even mooi. Wij hebben best een grote tuin (1700 m2, heerlijk maar ook veeeeeel werk!). En als ik in één woord mijn tuin moet beschrijven, dan zeg ik: veel hortensia's. Zodra ze weer volop in bloei staan, laat ik dit natuurlijk aan jullie zien.

Ik ben even met mijn fototoestel door huis en tuin gelopen en heb (bijna) alle aanwezige hortensia's voor jullie gefotografeerd. Op de salontafel staat dit prachtige taartplateau met een hortensia krans. De krans is inmiddels bijna twee jaar oud en helemaal bruin, maar ik kan er nog geen afstand van doen.


In de kast in de woonkamer heb ik gedroogde hortensia's in mijn favoriete (oude) servies gelegd. Ik vind de kleuren van de hortensia zo mooi combineren met het bloemetje op het servies.
In de bijkeuken heb ik deze kan met een gedroogde hortensia staan .
In onze slaapkamer heb ik een "verse"witte  hortensia staan met een zachtroze randje. En ook hier staan gedroogde bloemen in een nieuwe kringloop aankoop.

En dan toch alvast even een kijkje in de tuin. Deze prachtige uitgebloeide bloemen zijn van de pluimhortensia. Wat zijn ze prachtig zo badend in het zonlicht!Voor mij is een hortensia een plant waar je het hele jaar door van kunt genieten! Ik hoop dat de aanhoudende kou niet teveel tere knopjes heeft laten bevriezen en dat we deze zomer weer volop kunnen genieten van de bloemenzee.

Groetjes van Aleta