kop

kop

donderdag 31 januari 2013

Woonkamer

Ik wil jullie graag in kijkje laten nemen in de woonkamer zodat jullie een indruk krijgen van mijn woonstijl. Op dit moment is een gedeelte van de muren grijsblauw. De rest is wit. Ik loop al een tijdje rond met het idee alle muren een kleur te geven. Om zo een warmere sfeer te creëren en de shutters beter uit te laten komen. Het liefst in een warme grijstint. Ik twijfel nog over een matte muurverf of kalkverf. Zodra het zover is, dan horen (en zien) jullie het natuurlijk!





Behalve de twee tafeltjes naast de bank, hebben we alleen maar gebuikte meubels in de woonkamer. Door ze te restylen passen ze nu goed bij onze landelijke woonstijl. Het geeft altijd weer een kick als een meubel helemaal wordt zoals ik het in mijn hoofd had. Ik ga net zolang door tot het voor mijn gevoel "klopt". Soms sta ik tig keer te kijken en te bedenken wat er mist. Andere (kleur) knopjes of de randjes toch doorschuren, enz enz. Dit soort kleine aanpassingen kunnen net DAT verschil maken.

Volgende keer ... de woonkeuken ...




15 opmerkingen:

  1. Je woonkamer ziet er heel gezellig uit,wat knap dat je zoveel aan je smaak aangepast en opgeknapt hebt...heerlijk om je daarin thuis te voelen.
    Ik ben benieuwd naar je muren.

    Lieve groet,
    Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een mooie woonkamer, ik vind je shutters ook prachtig. Ik heb het hier wel eens geopperd voor het raam, maar mijn man denkt dat dat te druk over zal komen. Ik weet het niet, dat zou ik eigenlijk eerst moeten zien.

    Ik denk dat een kleurtje op de witte wand heel mooi zal staan.

    Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Aleta,

    Ik ben gelijk op jou blog gaan kijken en wat een leuk huis heb je zeg! Heel anders als wij hebben maar ik vind het kleurenpalet bij jou echt super helemaal mijn smaak!
    Ik ben zelf nooit zo heel erg van witte muren maar ik vind het bij jou eigelijk wel heel erg mooi staan! misschien dat je shutters iets mooier zouden uitkomen, maar een tintje meer dan wit zou denk al heel mooi staan. Ben benieuwd!
    Ik ben ook benieuwd naar jou opgeknapte meubeltjes. Ik ben zelf al 3 jaar bezig en het kost heel veel tijd, energie, geld en doorzettingsvermogen hoor. Want het is niet altijd even makkelijk ;)
    En proberen je te onderscheiden, maar dat moet wel lukken als ik je huisje zie!
    Ik ga je volgen!

    Groetjes Wilianne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Aleta,

    Wat leuk dat je ook een blog bent begonnen , ik moet zeggen , het ziet er leuk uit bij je . Mooie ruime woonkamer,
    mooi ingericht ook . Een zachte grijze kleur op de muren zou het naar mijn inzicht zelfs nog mooier maken . Ik ben benieuwd wat het wordt ....

    Ik ga je volgen hoor dus tot een volgende keer ,
    Hartelijke groet van Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ziet er gezellig uit. je shutters zijn echt heel mooi.
    gr monique

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Aleta,
    Ik heb ook na enige twijfel ooit al mijn muren een dezelfde (forel van Histor) tint gegeven en was superblij met het resultaat. Juist omdat het (witte) houtwerk dan ineens overal zó mooi uitkomt. Leuk om te zien, dat ook jij nog niet zo lang aan het bloggen bent! Voor mij is alles nog zo nieuw één grote ontdekkingstocht! Ga je zeker volgen!
    Liefs,
    Tina

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Via, via op je blog terecht gekomen en ga je gezellig volgen.

    Je huiskamer ziet er prachtig uit hoor!

    Heel fijn weekend!

    Groetjes Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk al die nieuwe blogs! Je hebt het prachtig in huis hoor en helemaal mijn ding; zelf dingen opknappen. Wij hebben een kringloopwinkel (De Boelschuur) en daar knap ik vaak spullen voor op, zodat het wat meer opbrengt. Denk dat kalkverf bij jullie heel mooi zal staan. Groetjes Alie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een gezellige woonkamer met warme tinten. Ben benieuwd naar de rest, dus ik ga je volgen...

    Fijn weekend. Groeten, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Aleta, ik zag je leuke reactie op mijn blog! Zie dat je ook pas begonnen bent en wat een mooi huis heb je, ben benieuwd naar de woonkeuken! Ga je volgen!

    Fijne zondag,
    Groetjes Patries

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een heerlijke, sfeervolle woonkamer! Dat ziet er prachtig uit! Je maakt me wel nieuwsgierig naar de rest :)

    Nog een fijne zondag!

    Groetjes, Pietrik

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Aleta, wat ziet het er leuk uit. De shutters maken het ook helemaal. Als het mee zit krijgen wij volgende winter een nieuwe badkamer. Wat denk je, kunnen shutters wel tegen een vochtige ruimte?? Dit lijkt mij wel wat. Gr Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hallo!
    Wat een super mooie kleur op je muur!
    Welke kleur is het precies? Wij zijn al heel lang op zoek naar deze kleur!!
    Alvast bedankt!
    Groetjes, Thirza

    BeantwoordenVerwijderen
  14. hoi Aleta,

    heel mooi die kleur op de muur: welke kleur is dit? merk verf ea.

    dank
    mvg Margriet

    BeantwoordenVerwijderen