kop

kop

zondag 3 februari 2013

Een kijkje in de keuken...


We wonen nu 7 jaar in dit huis. In die 7 jaar hebben we, op de badkamer na, ons hele huis verbouwd. Als eerste was onze keuken aan de beurt. De eiken keuken kochten we tweedehands en hebben we zelf op maat gemaakt. De keuken heeft inmiddels al weer zijn tweede kleur. We zijn begonnen met een beige keuken en witte muur. Nu is de keuken wit en hebben de muren de kleur kiezel.


Ook voor deze ruimte heb ik natuurlijk nog wensen. De eerste wens wordt binnenkort vervuld.... Een paar comfortabele eetkamerstoelen. Overdag leven we vooral in onze woonkeuken. We wilden dan ook graag stoelen waar je lekker op kunt zitten. Gevolg was echter wel dat we ook een nieuwe tafel nodig waren. De oude tafel was te klein voor de nieuwe stoelen. We moeten nog een paar weekjes wachten en dan kunnen we genieten van onze nieuwe aankoop.

Een andere wens is een nieuwe vloer. Deze wens heb ik al bijna net zo lang als de vloer er in ligt. Over het algemeen heb ik nooit spijt van mijn aankopen. Maar deze vloer is al lang niet meer mijn smaak. Maar ja je kunt niet alles. En zo blijft er ook nog wat te dromen over.


Een aankoop waar ik zeker geen spijt van heb is de houtkachel! Ik kan zo genieten van de heerlijke warmte en sfeer die een houtkachel met zich meebrengt.


Groetjes van Aleta

13 opmerkingen:

 1. Wat lijkt mij dat fijn, een woonkeuken. Dat is iets dat hier niet gaat lukken, daar leent dit huis zich helaas niet voor. Ik vind het er allemaal erg mooi uit zien hoor, sfeervol en lekker warm als de houtkachel aan is.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedeavond Aleta dank je voor je leuke reactie op mijn blog en natuurlijk kom ik ook even langs op jou blog vol met mooie foto's , wat een heerlijk sfeervol huis heb je ...las dat je ook uit friesland kwam leuk ...natuurlijk ben ik gelijk volger geworden zodat ik je posten niet kan missen ...wens je voor nu vast een fijne week en tot de volgende keer ...lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige woonkeuken hebben jullie Aleta.
  En wat heerlijk dat je daar een houtkachel heb staan, dat geeft zoveel gezelligheid.
  Echt een mooie plek om te vertoeven.
  Fijne week en een lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zo'n keuken. en lekker warm. ik snap best dat je daar graag zit.

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou je hebt een prachtige keuken hoor en wensen blijven altijd. Wij hebben onze keuken na 20 jaar pas overgeverfd, maar de kleur staat me nog niet aan, ik denk dat ik hem zwart ga verven. En misschien heb je het in één van m'n vorige posten gezien, wij hebben ook een wit met zwarte vloer net als jullie. Die ligt er ook al 20 jaar in en is echt niet meer mijn smaak, maar vind het zonde om hem eruit te slopen. Gelukkig maar dat we een hobby hebben hahaha!! Groetjes Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben tevreden met mijn eigen keuken, maar ik ben jaloers op je kachel.
  Wat lijkt me dat toch heerlijk....
  En zo te zien aan de tweede foto heb je ook een prachtig punt in je plafond.

  Liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je geniet toch zeekr wel van al dat ,moois om je heen..wat een warme uitstraling...en die open haard met dat heerlijke bankje eronder...
  Veel genietmomentjes toegewenst deze week,

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ha Aleta, dank je voor je leuke reactie op mijn blog en van harte welkom Thuis bij Tjits! ja mijn naam is echt Fries, mijn vader is geboren in Friesland en ik kom er regelmatig omdat ik een tante in Leeuwarden heb wonen, een prachtige provincie.. ik hou van water en van rust en ruimte en dat is allemaal bij jullie te vinden:)
  Wat heb je een heerlijk huis, zo warm en sfeervol! en wat heerlijk zo'n mooie en warme woonkeuken!
  En natuurlijk ga ik jou ook graag volgen!

  lieve groet, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ziet dit er gezellig uit en de houtkachel vind ik geweldig!

  Fijne dag. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Aleta,
  Ik wil je graag welkom heten als nieuwe volger van mijn blog! Gezellig dat je erbij bent! Wat een schitterende keuken heb je.....das nog eens heerlijk vertoeven daar!
  Groetjes van Nicole

  o ja...ik ga je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dag Aleta,
  Wat heb je een mooie blog!
  Prachtige keuken, daar kun je echt uren in zitten en heerlijk koken!
  Ik ben je gaan volgen en wil je vragen of je mijn blog ook wilt volgen.
  Lieve groetjes en een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wouw, wat een mooie keuken. Ik wordt jalourssssss

  BeantwoordenVerwijderen
 13. WOW gaaf die keuken!! En die vloer vind ik ook super!!! In het oude huis had ik op de waskamer houten tegels gelegd en om en om in ecru en klei...was helemaal favoriet bij mij en dit vind ik dus erg mooi....

  BeantwoordenVerwijderen