kop

kop

woensdag 23 april 2014

Eerste fair

Vorig weekend was het dan zover. We stonden op de fair in Jubbega. De eerste fair van dit jaar. Het  weer was gelukkig prima. Zaterdag was het in het zonnetje ook nog heerlijk warm. Op zondag was het veel koeler maar gelukkig wel droog. En dat is op een fair toch wel het meest belangrijke. We hebben een gezellig weekend gehad. Het kost altijd veel voorbereidingstijd maar als alles eenmaal een plekje heeft dan kun je lekker gaan genieten. En dat hebben we ook gedaan. Zaterdag stond ik er samen met mijn vriendin. Mijn man en zus stonden toen in de winkel (die moest natuurlijk ook gewoon open!). En zondag heb ik samen met mijn zus op de fair gestaan. Wat is het iedere keer toch weer geweldig dat ze me bijstaan. Zonder hen zou het allemaal niet mogelijk zijn!

We hadden een heerlijk plekje met de rug tegen de boerderij. Vlakbij het terras waar beide dagen gezellige live muziek was ( waarvan je het repertoire na 2 dagen wel kon dromen hi hi).



Deze keer was ik verstandig geweest en had ik de maandag na de fair vrij genomen van mijn "andere" baan. Meestal ga ik gewoon door maar dan merk ik later in de week dat ik niet mijn "welverdiende zondagsrust" heb gehad.
Om nu te zeggen dat ik maandag niks heb gedaan ..... niet echt! Zondagavond hadden we alle spulletjes van de fair gedropt in de werkplaats. Dus die moesten een plekje in de winkel krijgen. En tja als je dan begint te schuiven, heb je voor je het weet de hele winkel op z'n kop staan! Maar het is gelukt. Bijna alles heeft weer een plekje gekregen. Aan het eind van de dag was ik dan wel moe maar ook heel voldaan. Hebben jullie dat ook? Dat je aan het veranderen gaat en dat je er dan zelf zo blij van wordt? Ik wel. Dus daarna maar even foto's gemaakt van de nieuwe sfeerhoekjes!

 


 









Deze week heb ik ook weer leuke aankopen gedaan voor mezelf en voor de winkel. Nu ik de winkel heb, komen mensen ook bij me om gebruikte meubeltjes of andere spulletjes aan te bieden. En dan krijg je soms zomaar de leukste dingen in je schoot geworpen. Waaronder deze bijeengebonden takkenbossen. Volgens de verkoper zijn het oude handschrobbers uit 1960. Ik vind ze gewoon mooi! Ook kocht ik dit mooie houten krukje! En nog veel meer maar dat staat nog in de werkplaats.
En zoals gewoonlijk zaten er dingen bij die ik echt niet kon weerstaan. Dus die kregen een plekje bij ons thús. Maar daarover later meer!






En na een heerlijk lang paasweekend ben ik er weer helemaal klaar voor om morgen met mijn "Ús hûs ús thús" deel van de week te beginnen!



Groetjes van Aleta



27 opmerkingen:

  1. Je kraam op de fair ziet er heel mooi uit!
    Ook je nieuwe sfeerhoekjes..helemaal leuk!
    Fijne week♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat had je een sfeervolle kraam, Aleta. Ik hoop dat je veel verkocht hebt, want dat is natuurlijk naast de gezelligheid ook de bedoeling. Aan de spullen kan het lijkt mij niet gelegen hebben. De voorbereidingen en het opruimen kosten ook altijd veel tijd, dus dan is het fijn dat je daar ook iets voor terug ziet.

    Wat leuk dat er mensen zijn die je spontaan iets aanbieden. Als het past bij je accessoires en spullen, kan het wel verrassend zijn.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Aleta,

    Ik hoop net zoals Ingrid hierboven dat je veel hebt verkocht.
    Voor mij springen vooral de kastjes in het oog, die zijn allemaal prachtig. Vooral met die oude slotjes erop.

    Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat had je een mooie kraam, Aleta! Het is wel veel werk, zo'n fair, maar heel gezellig.
    Ik heb ook altijd voldoening na geschuif, geverf en zo in huis, dat maakt me absoluut blij!
    Fijn dat je hulp krijgt van de mensen om je heen!
    Liefs, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Aleta,
    Leuk dat je volger bij mij bent geworden!. Ik heb gelijk even bij jouw blog gesnuffeld en jij hebt ook een heel mooi blog met veel inspiratie. Ik was jouw ook nog niet tegengekomen in blogland. Dus bij deze, ik heb me ook bij je aangemeld.
    Leuk!

    Fijne dag. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je kraam ziet er gezellig uit. Dat trekt wel de aandacht, denk ik zo, tenminste bij mij wel! Altijd fijn als je een paar extra helpende handen om je heen hebt. Zeker voor en na z'n markt. Je hebt weer mooie sfeerhoekjes gemaakt in je winkel. Leuk dat mensen je allemaal spulletjes komen brengen (mits ze in je concept passen , natuurlijk).
    Geniet weer lekker van je werk, want volgens mij doe je dat nog elke dag met je prachtige winkel en terecht!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Aleta prachtige spullen heb....leuk zo'n fair ....
    zag er super gezellig uit ene goed dat je de dag
    erna verlof genomen hebt...er is dan nog veel te doen
    denk ik na zo'n weekend...
    fijne dag nog
    liefs kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je hebt het maar goed voor elkaar Aleta! Mooie stand op de fair (dat moet je wel geode reclame hebben opgeleverd) en dan de winkel ook nog. Ze komen straks van alle kanten naar jouw winkel, wacht maar ;-)

    Geniet ervan, alsd ik eens tijd heb kom ik langs!

    Liefs Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je zal beslist veel bekijks hebben met je prachtige spullen en kijken doet kopen! Nu zou ik willen dat ik in de buurt woonde.

    Lieve groet,
    B.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oei verleidelijk is dat he, dat je gaat inkopen en ondertussen al dat moois tegenkomt. Je hebt leuke spulletjes laten zien op de fair! En weer lekker thuis aan het veranderen geweest, mooie sfeerplaatjes! Fijne dag nog, liefs Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een gezellige spulletjes heb je toch!
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het ziet er geweldig sfeervol uit, dat hast wer mooi dyn!
    Lieve groet, Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Fijn dat het een succes is geweest!
    Mooie sfeerfoto's laat je weer zien!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Fijn dat de fair een succes was, Aleta!
    Je hebt er mooie spullen staan en mooi dat je winkel loopt!
    Want dat was toch wel een droom!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuke kraam had je hoor, goed gevuld met mooie spulletjes. Heerlijke sfeerfoto's weer!

    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat heb je een leuke fair gehad zo te lezen en te zien, je kraam
    ziet er zo veelbelovend uit.
    Lekker om zo met je bedrijf bezig te zijn en zo te genieten.
    Gelukkig had je daarna ook de paasdagen dus even rust.

    Lieve groetjes, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat ziet je kraam er gezellig uit. En wat fijn dat het zo 'n succes is geworden. Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. I would really like to visit your wonderful stall Aletta! I'm sure you had a great success. Love all your charming items and photos...
    Hugs from me,
    Olympia

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Leuk dat het zo'n succes was! Maar je kraam ziet er dan ook erg sfeervol uit, daar kun je toch niet aan voorbij lopen :-) Door je mooie foto's kunnen we gelukkig een beetje mee genieten. Fijn weekend.

    Liefs Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Gefeliciteerd met je 1 jarig jubileum hoop dat er nog veel gaan volgen, je kraam ziet er fantastisch uit zou graag bij je willen rondkijken, nu door de foto kan ik meegenieten!
    Fijne Koningdag!
    groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Aleta, wat heb je toch een prachtwinkel en sfeer! En ik me je zo voorstellen..lekker schuiven in je winkel als alles weer terug moet. Ik had dat na de fair ook, maar mijn tuinhuisje is zo mini, dat paste niet want ik had een hele voorraad erbij gemaakt! Nu sta ik binnenkort op een fair op een prachtlocatie hier dicht bij dus dan gaat er waarschijnlijk wel weer wat weg. Maar eerlijk gezegd sta ik nooit op een fair elders, wat een gedoe zeg..ik laat het liever in mijn tuin en tuinhuis. Maar dan zou ik wel wat groter willen...tja zoals jij het hebt...ik zou het enerzijds wel willen, anderszijds durf ik het niet aan. Dat gedoe met paieren en belasting...nu is het nog hobby en kan ik op mijn inspiratie draaien maar als het allemaal moet...dan kan het niet uit, en moet ik gaan inkopen en duurder worden. Tja...voorlopig maar zo laten dus. Maar ik droom stiekem wel een beetje van jouw winkel hoor! Erg stijlvol en wat een sfeer kun je er neerzetten! Maar naast je baan zal het nog wel een hele drukte zijn! Knap dat je dat allemaal kunt, zoiets naast mijn onderwijsbaan zou ik niet kunnen denk ik. Maar je weet maar nooit! Ik wens jou veel succes hoor met je bedrijf ...maar dat zit wel goed lijkt me! Fijn weekend! Lieve groet, Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Superleuk Aleta! Fijn dat je wat hulp hebt, het was niet te doen geweest als je alles alleen moest doen. Wat kan je blij worden van een beetje schuiven, hé?

    Fijne dag

    Groetjes, Pietrik

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een sfeervolle kraam, fijn dat het een succes was, ik vind de potten op foto 9 ook zo mooi! nog geen webwinkel!?
    Fijne week!

    Groetjes, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  24. zo dat is achter de rug, en zo te zien was het geslaagd.
    mooi sfeerhoekjes erbij, en ja ik wordt ook blij van veranderen, haha maar niet altijd...
    lekker druk heb je het gehad, goed dat je die maandag vrij had, pfff hoe doe je dat allemaal zeg!
    groetjes, Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Me ha encantado visitar tu bloc. Despues de las vacaciones de Semana Santa y la fiesta de Sant Jordi, continuaremos con las limpiezas ecológicas primaverales y esta semana le toca a la cocina espero que os guste y os sea de utilidad y por eso te invito a visitar mi blog. Si te ha gustado espero que si no eres seguidora te hagas ahora.
    Elracodeldetall.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Geweldig, wat een sfeer straalt deze blogpost uit! En wat hadden jullie een prachtige stand op de fair, ziet er echt sfeervol uit. Jullie hebben vast veel positieve reacties gehad.

    Groetjes Patricia
    www.landelijkwonen.info

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Fijn dat het zo goed is gegaan maar had niet anders verwacht met zulke mooie dingen ...prachtige foto;s ...wens je een fijne week toe ...lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen