kop

kop

zondag 31 augustus 2014

In de krant

Vlak voor onze vakantie kreeg ik een mail van de Leeuwarder Courant. Ze hadden mijn blog gezien en vroegen of ik het leuk zou vinden als ze een woonreportage kwamen maken voor de Wonen&Co (de zaterdag bijlage van de LC). Of ik het leuk zou vinden?? Ja natuurlijk ... wat een eer!

De volgende vraag was of ze zo snel mogelijk langs konden komen zodat we na de zomerstop van de Wonen&Co als één van de eersten geplaatst konden worden. Oeps dat is wel erg snel ... want zoals mijn dochter het zo mooi verwoorde: "Mem heeft haar huis een beetje verwaarloosd door de drukte met de winkel!".

Het is natuurlijk niet zo dat we in een bouwval wonen maar doordat mijn man en ik het superdruk hebben, komen we er niet meer aan toe om de puntjes op de i te zetten. Maar nu hadden we geen keus meer. Onze geplande weekje naar Zeeland ging natuurlijk door maar de rest van de vakantie hebben we besteed aan "klusjes". Zo hadden we buiten nog één kozijn dat nog steeds een andere kleur had. Er lag al een jaar geel zand in de groentetuin waar een paadje moest komen. De heggen moesten gesnoeid worden (dit hebben mijn ouders tijdens onze vakantie gedaan en nog veel andere tuinklusjes). Onze voormalig slaapkamer (later mijn winkeltje aan huis) was nog steeds een opslaghok. Deze hebben we eindelijk omgetoverd tot de werkkamer die ik al lang in mijn gedachten had. Ook stonden er een aantal meubeltjes klaar die ik nog wilde restylen maar waar ik geen tijd voor had. En verder ... overbodige spullen verwijderen, opruimen en weggooien!

Zoals jullie wel zullen begrijpen hadden we niet die rustige "bijkom" vakantie die we in gedachten hadden. Maar wat er wel is gebeurd, is dat ons huis sinds tijden weer helemaal aan mijn wensen voldoet. En dat geeft een heerlijk gevoel. Als ik nu thuiskom liggen er geen achterstallige klusjes te wachten maar geniet ik van de rust en ruimte om me heen ... heerlijk!

De reportage is helemaal naar ons zin geworden. Het was even schrikken toen we vorige week zaterdag de krant opensloegen en onszelf pontificaal op de voorkant zagen staan :). Maar de fotograaf heeft het zo natuurlijk vastgelegd dat we eigenlijk alleen maar blij kunnen zijn.In het artikel staat ook onze nieuwste aankoop, de Amerikaanse buffetkast. Deze werd me aangeboden door iemand uit het dorp. De kast zat vol beestjes dus ze wilde ervan af. Ik vond hem zo bijzonder dat ik hem graag van haar overnam (in dit geval voor mezelf i.p.v. de winkel). De kast zat inderdaad VOL met beestjes (van houtworm tot boktor!) dus we hebben hem door een professioneel bedrijf laten "ontbeesten". Nu pronkt hij in onze woonkamer!

De buitenkant is strak en sober.


Maar de binnenkant ...


 

In het artikel staat beschreven dat we de kast zo uniek vinden en nog nooit eerder een dergelijke kast hebben gezien! Het toeval wil dat we vlak na de reportage dezeflde kast tegenkwamen. Deze hebben we ook ingekocht, maar dan nu voor de winkel. Dus deze kan binnenkort in mijn winkel pronken!

Fijne zondag!
Groetjes van Aleta

27 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige reportage, maar dat kan ook bijna niet anders met zo'n mooi huis. Ik vind het er super uit zien...jullie keuken is om van te smullen! Jullie wonen hier echt ontzettend mooi.

  De kast is ook prachtig. Wat zal de vorige eigenaresse er van opkijken, dat het nu zo mooi bij jullie staat. Gelukkig hebben jullie in de winkel een ander exemplaar, dus mocht ze spijt hebben ... ;-).

  Ik zie dat ik wel een aantal superlatieven heb gebruikt, maar elke keer vind ik ze op de juiste plaats. Zucht...het is echt waanzinnig :-).

  Een fijne zondag en liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is het artikel in de krant leuk geworden, met prachtige foto's !!
  Lieve groet,
  Stella

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel even stressen maar wat een prachtig resultaat. Wat hebben jullie toch een prachtig huis,
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een eer, Aleta, als er van je huis zo'n mooie reportage gemaakt wordt!
  En die kast is een plaatje.
  Jullie wonen mooi hoor!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan me voorstellen dat je even schrikt als je zo op de voorpagina staat, maar het is wel verdiend! Jullie hebben een prachtig 'thuis' gemaakt. Jullie keuken...wow!! Maar ook de rest van het huis is een reportage waard. Je beschrijft het ook altijd met zoveel warmte, hoe het tot stand kwam. Daaruit spreekt wel de liefde voor het interieur.
  Die Amerikaanse kast is ook al zo'n juweeltje. Nog nooit gezien. Die zou ik ook lekker zelf houden.
  Geniet lekker van dit in het zonnetje zetten. Jullie mogen er trots op zijn!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Supergave reportage van een supergaaf huis! En een prachtige kast, helemaal ontbeest echt een plaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Aleta,

  Ontzettend leuk zo'n artikel over jullie mooie huis in de zaterdag blijlage! Wat een eer! Jullie staan er allemaal goed op en jullie huis natuurlijk ook :-) Wat wonen jullie prachtig! Ik kan mij voorstellen dat het een gehaast is geweest om alles op tijd in orde te krijgen voor de fotograaf, maar het resultaat mag er zijn.

  Fijne week!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige reportage! Daar kun je trots op zijn!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Op zo`n reportage mag je zeker trots zijn, en wat een leuke kast.

  Groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige reportage zeg, daar kun je trots op zijn, wat wonen jullie mooi landelijk, heerlijk.
  Ook leuk een gezicht bij een blog te hebben:-)

  Liefs, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie reportage Aleta, jullie wonen daar prachtig en het ziet er niet alleen mooi maar ook gezellig uit. Wat een aparte kast, nog nooit zoiets gezien maar vind hem erg mooi. Zo'n reportage voelt toch wel heel complimenteus denk ik..;p
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hartstikke leuk zeg, die reportage!
  Fijn dat daardoor dan eindelijk al die klusjes gedaan zijn, ook wel weer fijn toch?
  Mooie kast, daar kun je lekker veel in opbergen!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een mooi huis en interieur, de kast is prachtig.
  Groetjes,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk, zo'n mooie reportage van jullie huis. Het ziet er ook wel heel erg mooi uit hoor! De nieuwe kast is ook prachtig.

  Liefs Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dearest Aleta, how wonderful are your news.You live in such a beautiful house and your family photos are so great! Super!!! Your new cabinet is really unique and so unexpected to find all those wooden drawers inside!
  Wish you a nice week, month, season!
  Greetings
  Olympia

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat leuk een reportage in de krant en je kast is een plaatje kan me voorstellen dat je die met "beestjes " en al wilde hebben en opknappen hij is een plaatje zeker ook een verrassende binnenkant !

  Fijne week met hopelijk nog wat mooi nazomerweer
  groetjes Johanna (elfies home )

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat leuk om je huis zo tegen te komen in een blad. Jullie klusjes zijn in ieder geval af, dat is dan weer een voordeel. Nu maar lekker rustig aan doen en genieten van jullie mooie huisje!
  Prachtige kast heb je gekocht trouwens! Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wow, wat een geweldig mooie reportage! Dat was keihard werken voor jullie, maar achteraf heb je er fijn profijt van. Wees er maar trots op hoor!
  De Amerikaanse kast viel me meteen op, dit is een bijzondere, nog nooit gezien. Logisch dat je die gehouden hebt!
  Geniet maar lekker na! Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooie binnenkijker is het geworden zeg. Ik kan me helemaal voorstellen dat de schrik je om het hart sloeg toen ze vroegen of ze zo snel mogelijk mochten komen. Als je achterstallige klusjes hebt al helemaal. Gelukkig is het goedgekomen. Ik heb je een mailtje gestuurd over het ontbeesten van de mooie kast. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Een eer om zo in de krant te komen, de moeite van het binnenkijken waard is het zeker hoor.
  En dat al je klusjes dan gelijk gedaan zijn is mooi meegenomen.
  Ik vind het er prachtig uitzien.

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat leuk jullie huis in de krant.....mooi die kast...nog nooit gezien...en dan ineens zie je er twee....geweldig wat bijzonder...fijne week liefs Ria ..x!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat super zeg, ik heb dit even helemaal gemist.. wat zul je trots zijn, je woont ook in een prachtig huis en nu weer lekker opgeruimd. De kast is een plaatje!
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Leuk zeg, wat een leuk artikel!
  Liefs Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 24. wat een gave reportage zeg! ziet er erg mooi uit
  snap dat je die kast wel wilde overnemen:)
  groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Oh Aleta, door alle drukte hier loop ik ook hopeloos achter met alle blogs lezen en reageren. Maar wat een mooie post en wat heb je toch een gaaaaaaf huis! ben er helemaal verliefd op! Mooie reportage en ik ken dat door alle drukte blijft er thuis teveel liggen! Hier net zo, druk met het werk, label-24, leuke dingen maken, enz. enz. en dan nog de kids, hun school en sport, en ach zoveel. Maar soms kun je dan toch ineens een heleboel als het moet! Geniet van je weekend! Groetjes, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een groot compliment! Ik snap wel waarom ze jullie gevraagd hebben! Jullie wonen prachtig! Heel mooie reportage!
  en ook nog een voordeel dat de klusjes nu weer geklaard zijn:) Fijn weekend

  Liefs Daniëlle
  ( thofhuisje.blogspot.nl )

  BeantwoordenVerwijderen